• No products in the cart.
Proceed to Checkout

O nama

Ljubav i tradicija 

U porodici Sočanski vinogradarstvom se bavi generacijama, a ljubav prema uzgoju vinove loze i spravljanju vina prenosi se sa kolena na koleno. Tako i Dobrinko Sočanski, vlasnik vinarije nazvane po porodičnom prezimenu, pored svog lekarskog poziva gaji veliku strast prema vinogradarstvu i vinu. On je još kao dečak učestvovao u radovima u porodičnom vinogradu. Dane koje je proveo u njemu, uz vršački povetarac i slatko grožđe, pamti kao najelpši deo detinjstva. Zato svake godine putuje iz Norveške i prelazi hiljade kilometara, kako bi i dalje učestvovao u negovanju vinograda, berbi grožđa i proizvodnji vina.

Manje količine, pažljivo odabrano grožđe i savremena tehnologija

Vinarija Sočanski proizvodi sortna vina i uzgaja tradicionalne sorte grožđa banatskog podneblja, optimalno usklađene sa karakteristikama i sastavom tla, mikro klimom i položajem vinograda. Najkvalitetnije grožđe pažljivo se odabira iz sopstvenog vinograda, kao i iz najboljih vinograda lokalnih proizvođača, a manje količine i kapacitet vinarije omogućuju da se pažnja potpuno usmeri ka postizanju vrhunskog kvaliteta. Primena savremene tehnologije proizvodnje i odležavanja u skladu sa svetskim standardima, uz pažljiv nadzor i redovne konsultacije sa stručnjacima i enolozima, rezultira kvalitetnim vinima kojima se ponosimo.

Vinska sala i “Podrum Pinka”

Nekada su sve banatske porodice nosile nadimak – “špicname”, te je naš vinski podrum, imenovan po porodičnom nadimku, meštanima i dalje poznatiji kao Podrum “Pinka”. Nakon kratkog perioda mirovanja, zvanično je registrovan i opremljen savremenom tehnologijom. Naša porodična kuća osvežena je udobnom vinskom salom i ptrevorena u Vinariju Sočanski, kako bi uvek bila spremna da ugosti sve ljubitelje dobrog vina i da ispriča svoju priču.

Muzika i vino

Kao inspiracija za liniju vina “Classique” poslužilo je opredeljenje Dobrinkove ćerke da se bavi muzikom, profesijom koja kao i vinogradarstvo zahteva potpunu predanost i posvećenost. Vino je lako uporediti sa muzičkim delom koje da bi nas dotaklo, mora da sadrži priču i emociju, da ima “dušu”. To se može reći i za vino. Ono sazreva uz marljiv rad i mnogo truda. Iziskuje znanje, razumevanje, tumačenje, i dobija ličnu interpretaciju. Linija vina Classique predstavlja spoj dve velike ljudske strasti i svedoči o njihovoj bliskosti.

Priznanja

O kvalitetu naših vina svedoče brojna priznanja, kao što su nagrade na Novosadskom Sajmu Poljoprivrede, Temerinskom Sajmu Vina, Vršačkom Vinofestu i Smotri Poljoprivredne Škole, u poslednje dve decenije.

Vinograd
DSC_4235

Posetite nas

Osetite lepotu vršačkog vinogorja

Scroll to top